A Tessedik Sámuel Családok Átmeneti Otthona elérhetőségei:

Tessedik Sámuel Családok Átmeneti Otthona
2100 Gödöllő, Berente István u. 11.
Tel.: +36-20/824-7618
Fax: +36-28/612-613

Felvételi beszélgetésre időpont egyeztetés:
Tel: +36-20/824-7618

Intézményvezető: Roszík Ágnes
Email: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.Telefon: 06-20/824-7615

Szakmai vezető: Karácsony Teréz
Email: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.
Telefon: 06-20/437-6574

Tessedik Sámuel Hogy a Gyermekek Megszülessenek és Felnőjenek Alapítvány
Adószám: 19178879-2-13

Ágazati azonosító: S0032499S0500978

 

 

A Margaréta Ház megközelíthető:

Az M3 autópálya felől: ahogy a pályáról lejövünk a gödöllői letérőnél jobbra fordulunk a város felé, majd kb. 500 m után az első lámpás kereszteződésnél balra fordulunk a Fitness Center és a Tesco közötti úton. Ez a Berente István utca, aminek majdnem a végén bal kéz felől található Anyaotthonunk.
Busszal: Ahogy lejöttünk a pályáról az első megállónál leszállni és a fent említett útvonalon begyalogolni.

A 30-as út felől: Leszállunk a Hévről a Szabadság tér megállónál és elindulunk az M3 autópálya felé a Dózsa György úton, mintha kimennénk a városból. Mikor a Tesco-t látjuk, jobb kéz felől bekanyarodunk és ez már az Berente István utca.

Autóval: Ugyanez az útirány, a Szabadság téren (a Kastély is itt található) lefordulunk a pálya felé, és a Tesco mellett feljövünk majdnem az utca végéig. Bal kéz felől lesz az Anyaotthon.

Gödöllő városáról néhány fontos információ:

A város közlekedési csomópont. Átszeli a Budapest-Miskolc vasúti fővonal, amelynek egy állomása és két megállóhelye (Állami Telepek és Máriabesnyő) található a város területén. Munkanapokon 42 személy, 22 sebes- és 19 gyorsvonat áll meg a gödöllői állomáson. A fővárossal helyiérdekű vasút (HÉV) is összeköti; a csúcsidőben 15 percenként induló szerelvények megkönnyítik a Budapestre való munkába járást. A Budapest Örs vezér téri végállomástól induló vonal végállomása a gödöllői vasútállomás mellett található. A3-as számú országos főút átszeli a várost, az M3-as autópálya mellette halad el, csomópontjából a Dózsa György úton át lehet a település központjába jutni. Az autópályán húsz perc alatt elérhető a főváros. Ezen kívül Vácra, Pécelre és Jászberénybe vezető utak ágaznak el a városból. Gödöllőn vezet át számos távolsági autóbuszjárat. A városon belül 9 helyi autóbuszjárat bonyolítja a közlekedést. Közforgalmon kívüli, nem nyilvános repülőterének füves a kifutópályája; sajátossága, hogy ejtőernyős központi ugróterület.
A város népességmegtartó ereje jelentősen javult. Az önkormányzat arra törekszik, hogy Gödöllő lakossága lehetőség szerint minden alapvető vagy fontos szolgáltatást elérhessen a városban valamint a közvetlen környezetében.
A város központjában találhatók a gyógyszertárak (4), orvosi rendelők, posta, önkormányzat épülete és egyéb szolgáltató intézmények.
A gödöllői önkormányzat kulturális politikájában elsőbbséget élvez az oktatás. Az óvodák befogadóképessége már alatta marad az igényeknek.  A négy önkormányzati általános iskolán kívül (Damjanich János Általános Iskola, Erkel Ferenc Általános Iskola, Hajós Alfréd Általános Iskola, Petőfi Sándor Általános Iskola) )egy zeneiskola (Frédéric Chopin Zeneiskola) és egy fogyatékos gyermekek nevelésével, oktatásával foglalkozó, speciális általános iskola (Montágh Imre Általános Iskola)  működik. Nevelési és beszédjavító pedagógiai szakszolgálatok egészítik ki az iskolák munkáját. A három középiskola, az önkormányzati fenntartású Török Ignác Gimnázium, továbbá az egyházi Premontrei Szent Norbert Gimnázium és a Gödöllői Református Líceum. Színesíti az oktatási kínálatot a Waldorf-pedagógiát alkalmazó egyesületi fenntartású óvoda, általános és középiskola működése.   Az ötven éve megnyílt városi könyvtár 2002-ben költözött kétemeletes, a mozgáskorlátozottak számára is akadálytalanul használható új épületébe, a melyben Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ néven kezdte el munkáját. A legfrissebb adatok szerint több mint százezer dokumentumot őriz. A közhasznú társasági formában működő Petőfi Sándor Művelődési Központ időszaki kiállításaival, sokszínű programjaival országos ismertségnek örvend. A mozgáskorlátozottak lift segítségével juthatnak el színháztermébe.  A Gödöllői Városi Múzeum iskolai gyűjteményből nőtt ki. Állandó kiállításai a helytörténet egy-egy szeletét mutatják be a város legrégibb, s az önkormányzat beruházásában 1999-ben felújított épületében. Az intézmény két nagy magángyűjteménnyel is gyarapodott: Ignácz Ferenc Ausztráliából hazahozott egzotikus néprajzi és természetrajzi anyagával, melyből az Óceánia világa című állandó kiállítás ad ízelítőt, valamint Csupor Zoltán Mihály tordasi plébános több ezer darabból álló művelődéstörténeti gyűjteményével. Az önkormányzat által 1998-ban létrehozott, alkotóházat is működtető Gödöllői Új Művészet Közalapítvány célja a Gödöllői Művésztelep szellemiségének őrzése, a kortárs alkotómunka feltételeinek megteremtése. Ennek érdekében kiállításokat rendez, művészeti tanfolyamokat szervez.

 

Támogatóink

Intézményünket a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja. 

elelmiszerbank

uszt logo rgb

Bejelentkezés

Ugrás az oldal tetejére